This is 2moon were talking about, no such thing as stable /jk
Good luck!
Good luck!
This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.
yurseli wrote:
ben de woa üzerinde çalışıyorum xterium un şimdiki güncel tasarımını baştan giydirmeye çalışıyorum yeni özellikler modlar falan lazım oluyor güncel porojer oyüzden sorumuştum teşekkür ederimamamoslavida_ wrote:
imzadaki linkin kurulumu sıkıntısız olmalı, demo olarak hostlamıyorum. versiyon da pek iyi durumda değil açıkcası tonla problem var, özellikle UI sıkıntılı. sadece hobi project, zaman buldukça geliştirmeye çalışıyorum. belki işinize yarayacak birşeyler vardır (flight sim, maden toplama gibi ). git commit sayfasından yapılan değişiklere göz atabilirsiniz.yurseli wrote:
projenin kurulu bir demosu varmı koray
Zeus wrote:
WOA bayabi sorunlu yanlız hocam arkaplanda tam oturmamış proje tam tamına 6 yada 8 aydır onla ugrasıyorum düşünün 1 sene olacak gösterdiğim görsel ona ait şuanda tam olarak saldırı oppbe motoru savaş moturu sağlam olan hangisi var bilmiyorum 2moons orjinalinde sorun varmı onuda bilmiyorum @amamoslavida_ koray senbiliyormusun ?yurseli wrote:
ben de woa üzerinde çalışıyorum xterium un şimdiki güncel tasarımını baştan giydirmeye çalışıyorum yeni özellikler modlar falan lazım oluyor güncel porojer oyüzden sorumuştum teşekkür ederimamamoslavida_ wrote:
imzadaki linkin kurulumu sıkıntısız olmalı, demo olarak hostlamıyorum. versiyon da pek iyi durumda değil açıkcası tonla problem var, özellikle UI sıkıntılı. sadece hobi project, zaman buldukça geliştirmeye çalışıyorum. belki işinize yarayacak birşeyler vardır (flight sim, maden toplama gibi ). git commit sayfasından yapılan değişiklere göz atabilirsiniz.yurseli wrote:
The post was edited 2 times, last by yurseli ().
Zeus wrote:
WOA bayabi sorunlu yanlız hocam arkaplanda tam oturmamış proje tam tamına 6 yada 8 aydır onla ugrasıyorum düşünün 1 sene olacak gösterdiğim görsel ona ait şuanda tam olarak saldırı oppbe motoru savaş moturu sağlam olan hangisi var bilmiyorum 2moons orjinalinde sorun varmı onuda bilmiyorum @amamoslavida_ koray senbiliyormusun ?yurseli wrote:
yurseli wrote:
bunu yapmak için ciddi emek ve zaman gerekli, ozaman zaten 2moons dan tamamen ayrımış yeni bir sistem cıkarmış oluyorsun
kodlamada alakasız mantıksız zaten kendılerıde woa nın orjınalınde daha dogru yolu bulamadılar karma karışık saçma bir savas sistemi var baktıgında % mantıgına vurulmuş hepsi X katı kadar mantık ilerliyor Zeus wrote:
aslında woa nın tasarımından zıyade Google stitch ile tasarım cıkart tum sayfaların ucretsız sonrasında sağlam bır script bulup onun üstüne entegrasyonu yapman daha sağlıklı olacak suanda zaten koray hocanın dedıgı gıbı sağlam opbbe savaş mantıgı motoru olan varsa gerisi boş cunku hepsi eklenti veya mod olarak yapabilirsin mantıken ama şuanda tam olarak hangi script daha faydalı tam çalışır halde bilmiyorum WOA cok ugrastım ama %60 anca anca duzeldı cok aşırı salak saçma şeyler varyurseli wrote:
bunu yapmak için ciddi emek ve zaman gerekli, ozaman zaten 2moons dan tamamen ayrımış yeni bir sistem cıkarmış oluyorsun
kodlamada alakasız mantıksız zaten kendılerıde woa nın orjınalınde daha dogru yolu bulamadılar karma karışık saçma bir savas sistemi var baktıgında % mantıgına vurulmuş hepsi X katı kadar mantık ilerliyor
0wum0 wrote:
Hello everyone,
the combat logic in 2Moons CE / SmartMoons is currently still based on the standard 2Moons engine.
So far, the main focus has been on technical stabilization and modernization of the architecture (PHP 8.3 / 8.4 compatibility, clean database handling, null guards, router hardening, consistent error handling, etc.).
The combat logic itself has not been fundamentally modified yet, but it operates stably within its intended framework.
Before considering a full rewrite of the combat system, I would approach it in a structured way and in multiple layers:
1) Transparency & Reproducibility
A common issue in OGame-based systems is not necessarily the formula itself, but the lack of transparency.
Possible improvements:
Structured battle logs (internally JSON-based)
Clear per-round visibility of:
Hits
Damage dealt
Overkill
Rapidfire triggers
Shield / armor progression
Deterministic calculation (same input = same output)
Reproducible battle replays
Clear summary metrics (damage dealt / absorbed / wasted)
This reduces the feeling of “illogical percentage mechanics”.
2) Technical Stability & Integrity
Before changing mechanics, the engine must be technically solid:
Proper fleet locking during combat
Idempotent battle resolution (no double loot on retry)
Strict resolution order: Combat → Debris → Loot → Return
Protection against edge cases and desync
This builds trust and prevents exploits.
3) Mechanical Modernization (Optional & Modular)
Only after the foundation is clean:
Target priority / focus system
Rapidfire rebalance
Reduced overkill waste
Decoupling formulas into a configurable data layer
Hooks for extensions (commander bonuses, modules, research effects, etc.)
Modularity is key to avoid hard-wired complexity.
My question to you:
When you say the combat engine should be improved —
what exactly do you mean?
Are you referring to:
Balancing / formulas?
Round logic?
Rapidfire?
Debris / loot?
Fleet timing?
Or more technical aspects like determinism, exploit protection, and reproducibility?
If you can name 2–3 concrete pain points (ideally with example scenarios), I can prioritize them properly and integrate them into a structured roadmap.
My goal is to improve things in a controlled and technically clean way — not by introducing chaos into the core.
0wum0 wrote:
I don't use Steam Nova, I used 2moons 2.0.
Mach Weiter so
The post was edited 1 time, last by Lyon ().
13 Guests